De Groene Orde is een eenmanszaak met groen bloed. De drijvende kracht achter deze gespecialiseerde onderneming is de stoere, sterke en goedlachse Noor. Zij heeft zich gespecialiseerd in het samenwerken in de tuin omdat ze merkt dat daar bij particulieren een groeiende behoefte aan is. Een plus een is drie!

Noor heeft een brede en diverse achtergrond in onder andere grafisch ontwerp en marketingcommunicatie; vaardigheden die ook nu nog in de praktijk toepasbaar zijn bij het maken van tuinontwerpen en goed luisteren naar de wensen van de klant. In de historische moestuinderij de Amelis’hof in Amelisweerd heeft ze de fijne kneepjes van het tuindersvak geleerd, zoals kennis van bodemgesteldheid, bodembewerking en het zaaien, planten en oogsten van biologische groenten en fruit.

Daarnaast is Noor haar ervaring gaan uitbreiden bij collega-hoveniers en tuineigenaren die haar hulp goed konden gebruiken. Zo heeft ze ook het snoeien van hagen, bomen en planten onder de knie gekregen, en het aanleggen van gazons, borders en bestrating. In 2016 is Noor hoveniersbedrijf De Groene Orde begonnen en er is ondertussen een uitgebreid netwerk van collega’s ontstaan waar een beroep op gedaan kan worden voor grotere of specialistische opdrachten.

De Groene Orde werkt het liefst met pure spierkracht, en met verstand en aandacht voor mens en natuur. De Groene Orde is aangesloten bij De Wilde Weelde, de vakgroep voor ecologisch hoveniers.